Het idee

Enige tijd geleden zagen we op de school van onze kinderen het digitale schoolbord geïntroduceerd worden. De docenten gebruikten het nieuwe schoolbord voornamelijk om naar het jeugdjournaal te kijken. En daarnaast werden pagina’s uit boeken vergroot weergegeven. Al met al was de techniek nu wel in de klas aanwezig maar was er nog weinig bruikbare content. Zo kwamen we op het idee om een serious game te ontwikkelen dat voor het digitale bord geschikt zou zijn.

Samen met Ingrid Kluvers, voormalig hoofdredactrice van het weekblad Tina, hebben we in het verleden een aantal succesvolle digitale spellen ontwikkeld. Toen ze ons benaderde om samen een spel te bedenken dat bij haar jeugdroman Droomtuin zou passen waren we meteen enthousiast. Het boek speelt zich af op landgoed Villa Eeckhoorn. Dit landgoed hebben we gekozen als uitgangspunt voor ons spel.

Het overkoepelende thema van het spel Villa Eeckhoorn is duurzaamheid. Met dit spel willen we kinderen bewust maken van hun invloed als consument. We proberen dit op een grappige, niet belerende toon te doen.

Voor de realisatie van dit project kregen we financiële steun van van het Ministerie EL&I, Stichting Fonds Sociale Initiatieven, Rabobank Amsterdam, Steunfonds Madurodam, SNS Reaal Fonds, Stichting het Amsterdamsche Fonds en Koers Nieuw West/gemeente Amsterdam.

Biologische boeren verenigd in het biologisch netwerk hebben ons project niet alleen omarmd, maar bovendien financieel ondersteund. Zij zouden graag zien dat kinderen, in klassen of met hun ouders, op bezoek komen om te zien en te beleven hoe het er aan toe gaat op een biologische boerderij. Zodoende zullen de kinderen meer ‘feeling’ krijgen met producten die ze consumeren. Zie voor meer informatie Netwerk Biologische InfoCentra.

Reacties (2) | Reageer

2 reacties op “Het idee”

 1. E. Hoogendoorn zegt:

  Hallo, wat een leuk spel.

  Ik wil mij graag als klas aanmelden, zodat ik mijn leerlingen kan volgen. Maar hoe en waar kan ik dit doen?

  Gr,
  E. Hoogendoorn, leerkracht PO

  • redactie zegt:

   Op de homepage van Villa Eeckhoorn is een gedeelte waar docenten zich kunnen aanmelden. Hier kunnen zij een zelf gekozen wachtwoord instellen. Wanneer de kinderen deze code ook invullen bij inschrijving kan de docent de resultaten van de kinderen bekijken.

Geef een reactie