Episode 6

Het thema van episode 6 is: “Ontknoping

In het laatste deel van Villa Eeckhoorn wil Oot haar presentatie houden maar blijkt ze ineens haar stem kwijt geraakt te zijn. Piepend vertelt ze via de skype-verbinding dat de speler een film moet maken. De speler krijgt twintig beelden met korte woorden aangeboden, hij/zij moet de volgorde van de beelden bepalen en passende ondertitels verzinnen. De titel luidt “Van ……. (woonplaats speler) tot New York, verschil maak je met je vork”.

Na vertoning van de film op de voedselconferentie blijkt de waarde van de aandelen van snackbar keten Don Frikadello drastisch te dalen. Don Frikadello besluit dat hij alleen nog maar biologische kippen van Nederlandse boeren wil gebruiken. Hij introduceert de Pico Bio Bello Frikadel en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op de biologische boerderijen waar hij nu mee samenwerkt.

Wie wordt de erfgenaam? Uiteindelijk zijn we natuurlijk allemaal erfgenaam en verantwoordelijk voor het landgoed, want landgoed Villa Eeckhoorn staat eigenlijk voor onze wereld. Nu Frederik (Don Frikadello) zijn leven heeft gebeterd, wil Oot hem nog een kans geven. Maar voor de zekerheid richt ze wel een Exploitatie B.V. op en maakt alle spelers aandeelhouder. De speler kan zijn aandeel downloaden. Het aandeel kan ingeleverd worden bij een biologische boerderij. Op www.biologischnetwerk.nl kan de speler een boerderij in de buurt uitkiezen.

Het land van Oot en Frederik zal weer samengevoegd worden, net als vroeger. In de volgende zes afleveringen zal de speler verantwoordelijk worden voor de slowfoodketen van Don Frikadello. Wordt vervolgd… (Tijdens de verbouwing kunnen alle spelletjes nog eens gespeeld worden.)

Kerndoelen van toepassing op deze episode: 5, 8, 27, 39

Reacties (0) | Reageer als eerste

Geef een reactie