Episode 5

Het thema van episode 5 is: “Ecologische voetafdruk

In deel 5 van Villa Eeckhoorn moet de speler het schema van de de productieketen van de frikadel in de juiste volgorde zetten. Oot wil deze volgorde als rode draad voor haar toespraak gebruiken.

Tijdens het skypegesprek vraagt Oot de speler zich te wegen. Als de speler de weegschaal in het schuurtje heeft gevonden moeten er multiplechoice vragen worden beantwoord en vervolgens kan de speler het gewicht van zijn of haar voetafdruk berekenen.

Oot is een beetje verkouden. In Bangkok valt de regen met bakken uit de hemel.

Het journaal meldt dat in de Don Frikadello Frikadel het groeimiddel Clenbutarol is gevonden. Volgens Don Frikadello is daar niets mis mee want zijn frikadellen smaken nog net zo lekker. Het vlees komt uit Thailand en daar is dit middel gewoon toegestaan. De wielrenner Tonio Toreador wordt na de ontdekking van het groeimiddel vrijgesproken en mag meedoen met de wielerklassiek ‘de Vlaamse Pijl’.

Don Frikadello houdt een enquête onder zijn doelgroep. Hoeveel frikadellen eet jij? Zou je liever biologische frikadellen willen eten? Zou je vegetarische frikadellen willen eten? Ben je bereid daar meer voor te betalen? De enquête wordt uitgestuurd door middel van een ballonnenactie. Ook al zijn deze ballonnen biologisch afbreekbaar toch moet de speler alle ballonnen op het terrein opruimen en is Oot niet blij met al die ballonnen.

Kerndoelen van toepassing op deze episode: 4, 27, 39

Reacties (0) | Reageer als eerste

Geef een reactie