Episode 4

Het thema van episode 4 is: “Kennis der natuur

Na de storm die door Wietske Wauwelaar al was aangekondigd is er in deel 4 van Villa Eeckhoorn een boom door de tuinmuur gevallen, waardoor het land van de buurman, Don Frikadello, nu vrij toegankelijk is.
De speler ontdekt zodoende dat de electriciteitstoevoer van Villa Eeckhoorn over het terrein van Don Frikadello loopt. In de electriciteitskast zijn electriciteitsdraden van Villa Eeckhoorn doorgeknipt. Sabotage?

In de fabriek, die op het terrein staat, vindt de speler de (beschadigde) USB-stick van Oot terug. Op het bureau ligt een brief van de productiemanager van de buitenlandse vestiging van Don Frikadello B.V. in Thailand. Daarin staat dat de test met het middel Clenbutarol geslaagd is. Op tafel liggen verschillende foto’s van kippen in verschillende groeistadia. De speler moet deze informatie omzetten naar een grafiek. En in een document aangeven wat iedere kip eet. In de fabriek ontdekt de speler ook een testament waarna ze de link kunnen leggen dat Oot en Don Frikadello broer en zus zijn.

Op tv is te zien dat honderden sportliefhebbers zich bij de snackbars van Don Frikadello hebben verzameld omdat zij inzage willen in wat er in de Don Frikadello Frikadellen zit. Don Frikadello zegt zich aan de Europese regelgeving te houden.

De speler moet boodschappen doen maar mag alleen groenten van het seizoen kopen en het moet bovendien dicht bij huis verbouwd zijn om zo de CO2 uitstoot te beperken. Een spel dat het geheugen traint.

Kerndoelen van toepassing op deze episode: 4, 27, 39, 42

Reacties (0) | Reageer als eerste

Geef een reactie