Episode 3

Het thema van episode 3 is: “Energie

Aan het eind van episode twee is de elektriciteit ineens uitgevallen en daarom laat Oot in deel 3 van Villa Eeckhoorn een ‘doe het zelf’ pakket bezorgen. De spelers moeten een windmolen in elkaar zetten waarmee ze elektriciteit voor het huis kunnen opwekken. Het hoe en waarom van windenergie wordt uitgelegd. Oot stuurt als extra aardigheid nog een zonnepaneel dat op een karretje moet worden bevestigd. De spelers kunnen hiermee over het landgoed rijden. Als het goed is ontdekken ze dan een geheimzinnig radiografisch bestuurd autootje dat over het landgoed rijdt met slechte bedoelingen, zoals even later zal blijken.

Wanneer de spelers willen oogsten zitten de tomatenplanten onder de bladluis! De vraag is nu wat Oot als biologische tuinder hiertegen zal doen; een chemisch bestrijdingsmiddel of een natuurlijke oplossing? Oogsten of niet wordt nu de kwestie!

De spelers moeten aangeven wat zij hebben gegeten tussen lunch en avondeten.

Tonio Toreador zegt dat hij geen doping heeft gebruikt, maar besmet vlees (een frikadel) at. Het gaat om het dopingmiddel Clenbutarol. Don Frikadello is niet voor commentaar bereikbaar.

Wietske Wauwelaar, de weervrouw, waarschuwt voor storm.

De spelers moeten nu voor het opiniestuk van Oot de kop en de staart (titel en conclusie)zelf schrijven, want dat is helaas verdwenen.

Kerndoelen van toepassing op deze episode: 5, 27, 39, 42

Reacties (0) | Reageer als eerste

Geef een reactie