Villa Eeckhoorn in de klas!

Op verzoek van basisschool De Piramide in Koog aan de Zaan hebben we op 22 maart twee groepen 7 begeleid bij het starten van Villa Eeckhoorn als begin van een nieuwe projectperiode over voeding en duurzaamheid.
Met de eerste groep begonnen we met een gezamenlijke kennismaking via het digitale schoolbord en daarna gingen 30 leerlingen twee aan twee aan de slag in de mediatheek.
Al ras ontstonden er discussies over wat er die ochtend was gegeten als ontbijt en of dat wel of niet goed was voor je energielevel.
Vervolgens klonken over en weer kreten als: ‘Je moet wel het afval opruimen!’ of ‘Wow ben jij al in de keuken!’ De meeste leerlingen raakten zo enthousiast dat ze moeite hadden om te moeten stoppen.
Ruim een uur later was de volgende groep aan de beurt. Ook in deze groep wilden de meeste leerlingen zo snel mogelijk zelf achter een computer. Omdat in deze klas het digitale schoolbord het begaf hoefden ze niet lang te wachten. En ook zonder gemeenschappelijke inleiding wees alles de weg vanzelf. Opvallend was dat zelfs een pittige tempotoets rekenen die in de tweede episode van het spel is verwerkt, als spannend werd ervaren.
De evaluaties in de klas waren zeer positief. 95% van de leerlingen gaf aan Villa Eeckhoorn thuis verder te willen spelen. ‘Echt een spel om samen te doen,’ was een veel gehoorde reactie.
Voor ons als bedenkers/ makers was het een zeer nuttige ochtend omdat we nog enkele bugs ontdekten, die inmiddels zijn opgelost.
Om Villa Eeckhoorn klassikaal te spelen is er wel 1 computer per 2 leerlingen nodig. Installeer het spel voor aanvang van de les op de computer van het digitale schoolbord, zodat alles meteen werkt. Bovendien scheelt het veel tijd en energie als leerkrachten voor ze er mee aan het werk gaan eerst even kijken op blog.villa-eeckhoorn.nl.
Binnenkort begeleiden we nog een paar scholen.

 

Reacties (0) | Reacties staat uit voor Villa Eeckhoorn in de klas!

Reacties zijn gesloten.